Profilom 2018. január 19. Péntek - Sára, Márió

Karbantartási tippek masszázsmedencékhez


Ha már túl vagy a vásárláson és az első csobbanás örömén, felmerülhet benned a kérdés, hogy milyen gyakran és mennyi időt kell majd szánnod a medencédre, hogy minden úgy működjön, ahogy szeretnéd. A jó hír, hogy nem sokat, de azt következetesen.

A masszázsmedencék karbantartása nem kíván sok energiát vagy időt a tulajdonosok részéről, hiszen a HotSpring medencék fejlett szűrőrendszerrel dolgoznak és erős a keringető motorjuk is. Van azonban pár dolog, amit megtehetsz, hogy maximális biztonságban és kényelemben élvezhesd a medencéd előnyeit.

Még a medence vízének látható tisztaságánál is fontosabb a relatív tisztaság, a baktériummentesség és a megfelelő pH érték. Ezek hiányában komoly egészségügyi kockázatot vállalsz azzal, ha hosszú időre beülsz a meleg vízbe. Szerencsére vannak olyan segédanyagok, amelyeket pont az egészség védelmében fejlesztettek ki.

AquaFinesse Hot Tub: Kifejezetten masszázsmedencékhez készített víztisztító adalékanyag, amely kímélő és környezetbarát módon óvja a vizet és ezáltal téged is. Használni mindössze heti egyszer kell, és ez a pár perc elég arra, hogy biztonságban tudhasd a saját és vendégeit egészségét.

Filter Cleaner: A szűrő tisztítja a vizet, de ki tisztítja a szűrőt? Erre szolgál a Filter Cleaner, amely növeli a szűrű hatékonyságát és hosszítja az élettartamát.

Uszodai vízkezelő rendszer: Bár a legtöbb uszodai szer nem alkalmas masszázsmedence karbantartásra, az AquaFinesse Pool Puck kivételt jelent. Hetente egyszer bátran használható meleg vizes medencében is, ezalatt csökkenti a medence falán lévő lerakódások mértékét, lágyítja a vizet és a megfelelő pH érték beállítását is elvégzi.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook