Profilom 2017. október 22. Vasárnap - Előd

Készülj a téli álomra masszázsmedencével


Míg a kisgyerekek vagy a kölyök állatok a leglehetetlenebb helyeken is képesek édesdeden szundítani, felnőttként már nem mindig jön ilyen könnyen a pihentető alvás. A stressz, a cikázó gondolatok és a teendők súlya, a téli bezártság és a mozgásszegény életforma mind közrejátszik abban, hogy télen gyakran szenvedünk álmatlanságtól. Erre jelenthet gyógyírt a masszázsmedence.

A felületes, elégtelen alvás negatív következményeit hosszan lehetne sorolni. Csak, hogy a legfontosabbakat említsük: depresszió, idegesség, fejfájás, súlygyarapodás és a betegségek elleni védekezőképesség csökkenése. Télen különösen veszélyes egy elkalandozó, figyelmetlen elme és a baktériumok ellen védtelen test, ezért nagyon fontos, hogy pihentető alvás segítsévégel hozzuk magunkat top formába. A gyorsabb elalvásban, valamint a mélyebb és hosszabb alvásban segít a lefekvés előtt vett forró fürdő, amely ellazítja a tagokat. 

A jakuzziban ülve már a meleg környezet is segít az izomfeszültség oldásában, de az igazi titkos fegyver a masszázsprogramok alkalmazása. A hát, a nyak és a váll izmaira irányított vízsugár erőteljes masszázsa lelazítja az izmokat, a test ezáltal elernyed és felkészül a pihenő állapotra. A meleg víz hatására a test belső hőmérséklete is megváltozik, ami szintén azt üzeni az agynak, hogy ideje lepihenni. Ez a kettős hatás együttesen gyorsabb és mélyebb alvást tesz lehetővé, amitől hosszú távon javul a koncentrációs képesség, jobban viseljük a stresszt és kiegyensúlyozottabbá válunk. Még a téli hideg és sötétség ellenére is.

 Szerezd be masszázsmedencédet most kedvezményes áron!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook