Profilom 2018. március 17. Szombat - Gertrúd, Patrik

Kis kertbe is tehető masszázsmedence?


Bármilyen előnyei és pozitív élettani hatásai vannak egy masszázsmedencének, még ma is különlegességnek számít, amely nem található meg minden háztartásba. De vajon tényleg hely függő a medence vásárlása?

A válasz egyértelmű és a kis kerttel rendelkező tulajdonosok számára is jó hír, hogy a masszázsmedence vásárlás csak nagyon kismértékben függ a beépítésre szánt hely nagyságától. Attól nem teljesen független ugyan, hiszen a hely nagysága meghatározza a medence nagyságát, de léteznek kisebb, két-három személyes jakuzzik is, amelyek nem sokkal foglalnak nagyobb helyet, mint mondjuk egy ágy.

A Jetsetter NXT akár a lakáson belül is helyet kaphat, 213x165 cm-es méreteivel egy nagyobb fürdőszobában is megállja a helyét. Ilyen esetben egyedül a súlya lehet problémás, mert a szárazon is 200 kg-ot nyomó medence megtöltve az 1 tonnás súlyt is eléri. Hasonlóan szerény méretekkel, de nagy tudással rendelkezik a TX, amely különleges, sarokba illő formájával jelenthet megoldást a kis terű helyekre.

A modern masszázsmedencék esetében a medence méretén túl, nem kell túl nagy hellyel számolnod. Egyedül a motorhoz és az elektronikához kell megoldani a hozzáférhetőséget a karbantartás miatt, valamint a beszálláshoz kell hely, minden más opcionális. Biztonsági okokból érdemes a medence helyét úgy meghatározni, hogy az minden (nem medencés áramforrástól) legalább 2,5 méterre legyen. Ha ezek a feltételek adottak, akkor egy apró teraszra is beépíthető a masszázsmedence.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook