Profilom 2017. október 24. Kedd - Salamon

Meddig „él” egy masszázsmedence?


A masszázsmedence kialakítása – legyen szó kültéri vagy beltéri egységről – nagy anyagi kiadással jár, így jogosan merül fel a reménybeli tulajdonosokban az a kérdés, hogy vajon mennyi ideig használhatják gond nélkül ezt a wellness eszközt. A válasz nagyban függ az egyéni szokásoktól és a helyszíntől, de még a legrosszabb eshetőségre készülve is hosszú évekre számíthatsz.

A masszázsmedence elhasználódásának gyorsaságát több tényező is döntően befolyásolja. Ilyen az éghajlat (a várható hőmérséklet ingadozás évszakonként), a medence elhelyezkedése, a használat gyakorisága és a karbantartás és ápolás rendszeressége. Ma már a medencék kiváló és tartós alapanyagokból, és hosszú időre tervezett alkatrészekből állnak, ezért napi (rendeltetésszerű) használat mellett is legalább 5 év problémamentes működésre számíthatsz.

Ezután már megmutatkoznak az öregedés jelei, és elsősorban a puhább elemek, mint amilyen a tető vagy a fejpárna, kezdenek elhasználódni. Egyenetlenségek merülhetnek fel a tetőemelő munkájában is, ami ezek lecserélését vonhatja maga után. A belső berendezések tekintetében sokkal jobb a helyzet. A technika fejlődésével egyenes arányban javultak ezek életfeltételei, így az elektronikai berendezéseknél 10 éves élettartammal számolhatsz. A problémás alkatrészek javíttatása és cseréje az első 10-15 évben nagyságrendileg 1-200 ezer forintos határ alatt marad.

Ezután komolyabb generál is elképzelhető, így sok tulajdonos ekkortájt cseréli le a medencéjét újra. A cserét az elhasználódás mellett, az új dizájndarabok megjelenése és a többféle szolgáltatást nyújtó újdonságok bevezetése is sürgeti.

Ha okosan szeretne masszázsmedencét vásárolni, a választási útmutatónk segitségével ezt könnyedén megteheti.

 Szerezd be masszázsmedencédet most kedvezményes áron!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook