Profilom 2018. március 22. Csütörtök - Beáta, Izolda

Mehet a masszázsmedence egyenesen a fűre?


Ha már túl vagy a masszázsmedence beszerzésének gondolatán, netán már ki is választottad a megfelelő darabot, még mindig nem ért véget a tervezési fázis. El kell döntened, hogy mire rakod le a medencét. Jó lesz ehhez a sima fű vagy a föld?

A válasz röviden: nem. Akármilyen jól eldöngöld is a föld vagy gyönyörű a gyep, egyik sem alkalmas arra, hogy előkészítés nélkül rátedd a masszázsmedencét. Még a legkisebb medencék is jelentős súllyal rendelekeznek, amelyhez hozzájön a víz és a fürdőzős összsúlya is. Ez a jelentékeny tömeg könnyen besüppedhet a talajba, ami csökkenti a medence élettartamát és nem is feltétlenül biztonságos. 

A hatalmas tömeghez megfelelő alátámasztásra van szükség, ami lehet beton, kő vagy terasz esetében fa is. Ez utóbbi esetében azért érdemes egy statikus véleményét is kikérni, hogy biztosan ne érjen semmilyen meglepetés használat közben.

Szeretne többet a masszázsmedencékről? Akkor forduljon bátran a Spatrend szakembereihez, akik segítenek megismerni a pezdőgfürdők kényeztető világát és hasznos tanácsokkal szolgálnak a megfelelő medence kiválasztásban.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook