Melyik a legjobb víztisztító rendszer jakuzzihoz?

A hatékony medence tisztító módszer a kulcsa az átlátszó, baktérium és algamentes víznek, amiben hosszú ideig lehet aggodalom nélkül fürdeni. Az eltérő típusú medencék különféle víztisztító berendezéseket ajánlanak, a három leggyakoribb előnyeit és hátrányai vesszük most sorra.


A hatékony medence tisztító módszer a kulcsa az átlátszó, baktérium és algamentes víznek, amiben hosszú ideig lehet aggodalom nélkül fürdeni. Az eltérő típusú medencék különféle víztisztító berendezéseket ajánlanak, a három leggyakoribb előnyeit és hátrányai vesszük most sorra.

Hagyományos vízkezelés

A leginkább költségkímélő megoldás, ha a víztisztító készítmények kézi adagolása mellett döntesz. Hetente egyszer, gyakori használat mellett, akár minden fürdés előtt el kell végezni a kémiai anyagok vízbe juttatását. A maximális biztonság érdekében minden használat előtt le kell ellenőrizni a vízminőséget, és igény esetén utánaállítani azokkal a tisztaságért felelős készítményékkel, amelyeket a medence gyártója jóvá hagyott. Így a garanciát és a tiszta vizet is sokáig élvezheted. Negatívum viszont, hogy a hagyományos vízkezelés során alkalmazott klórt és brómot tartalmazó készítmények érzékeny bőrűeknek irritációt okozhatnak, és a medence vízcseréjét követően sem használhatod fel a használt vizet azonnal locsolásra.

Ózon és ezüst ion

Az ózon technológián alapuló és az ezüst ionokat tartalmazó tisztítórendszerek valamivel költségesebbek, mint a hagyományos vízkezelés, de jobbára már automatikusan működnek. Bizonyos manuális rásegítést még megkövetel a rendszer, de a tulajdonostól kevesebb figyelmet igényel ez a módszer. További előnye, hogy minimális klórtartalommal is kristálytiszta víz nyerhető általa. Az ózon egység 4-5 évig is tökéletesen működik, de heti ellenőrzést és kézi vízminőség javítást ez a módszer is igényel.

Sós vizes rendszerek

A legmodernebb és ezzel együtt a legdrágább tiszta vizet garantáló rendszer, mely teljesen automatikusan gondoskodik a kiváló vízminőségről. A rendszer típusától függően akár egyéb előnyöket is kínálhat ez a módszer, mint hosszabb víztisztaság és a víz selymes tapintása. Az utóbbi években ugrásszerűen népszerűvé váló sós rendszerek közé tartozik a Hot Spring ACE® sós vizes rendszere, amely gyémántelektródákat használ a fertőtlenítéshez. Az aktív oxigénnel dolgozó rendszer önállóan tisztít, de a tulajdonosra vár, hogy a víz elhasználódásának alapján beállítsa tisztító működésének gyakoriságát, ezen túl azonban nem igényel odafigyelést. Az ACE®rendszer eltérő működéséből adódóan a vízminőség javul, kíméletesebb lesz a bőrhöz és érzetre is lágyabbá válik. A kevesebb klór és kemikáliák miatt a víz illata is kellemesebb és a vízcsere szükségessége is egyre ritkábbá válik. Akár 12 hónapig is használhatod ugyanazt a vizet, ha betartod a rendszer optimális működétetésének feltételeit.

Ha szeretnél többet megtudni a tisztítórendszerekről, látogass ki a SpaTrend Expóra, és érdeklődj személyesen szakértőinknél.

Címkék: