Mennyi befúvó az ideális a jakuzziban?

A jakuzzik különleges masszírozó erejében rejlik igazi varázsuk, így egyáltalán nem túlzás arra törekedni, hogy minél több befúvó legyen a medencében. De vajon tényleg a mennyiség a fontos vagy van még ennél is lényegesebb szempont, ha a befúvókról van szó?


A jakuzzik különleges masszírozó erejében rejlik igazi varázsuk, így egyáltalán nem túlzás arra törekedni, hogy minél több befúvó legyen a medencében. De vajon tényleg a mennyiség a fontos vagy van még ennél is lényegesebb szempont, ha a befúvókról van szó?

A megfelelő modell kiválasztásánál rengeteg szempont érvényesül, és ezek egyike a jetek száma. Mivel sok modell egészen hasonló megjelenéssel, férőszámmal, ülő- és fekvőhely aránnyal rendelkezik, a jetek száma jó módszernek tűnik a legjobb medence kiszűrésére. Az eredmény mégis félrevezető lehet. A befúvó szám önmagában ugyanis még nem elég beszédes, a legtöbb jetet tartalmazó medence még nem lesz feltétlenül a legjobb is.
A minőségi választáshoz olyan szempontokat is figyelembe kell venni, mint a minőség, a garancia, az energiahatékonyság és a vízszűrés. A legjobb márkák ezeknek a területeknek a fejlesztésére legalább annyi energiát áldoznak, mint a befúvószám növelésére.
Ha kizárólag a jetek oldaláról közelítjük meg a kérdést, akkor is van fontosabb a mennyiségnél. Hol helyezkednek el, egy ülésnél egyszerre mennyit lehet igénybe venni és mennyire változatosak a befúvók. Ha a beszerelt 20 jetből, mind ugyanazt nyújtja, és egyszerre még így is csak 8-at élvezhetsz, akkor elveszted eltérő masszázsélményt, csak úgy, mint az egész testre ható masszázs lehetőségét.
Válassz olyan modellt, amelyben többféle masszázsrendszer is helyet kapott: pulzáló jet a nagyobb izomcsoportok ellazításáért, erős, egyenes vonalú jet a nyakfájdalmakra vagy a Motomassage DX, ami mindössze két jetnek felel meg, de vízsugara az egész hátra hat, ráadásul a gerinc mellett fel-le mozgást is végez.
A jetek számával együtt érdemes a medence erejét és teljesítményét is szemügyre venni, mert ha nem tud elég nagy nyomást kifejteni, akkor a masszírozás ereje is gyenge lesz. Az erősebb szivattyúval nagyobb üzemeltetési költség is jár, amelyet ugyancsak hozzá kell adni az egyenlethez, hogy minden szempontot figyelembe véve tudj döntést hozni.
Ahelyett tehát, hogy elcsábulnál a befúvók számától, fókuszálj az olyan modellekre, amelyek komplex hidromasszázsélményt kínálnak és gondosan megtervezett jetekkel és energia hatékony berendezéssel rendelkeznek.

Ha szívesen olvasna arról, milyen további jótékony hatásai vannak a pezsgőfürdőzésnek, iratkozzon fel hírlevelükre itt.

Címkék: