Profilom 2018. február 21. Szerda - Eleonóra

Mennyi munkával jár egy jakuzzi áthelyezése?


Átalakítás miatt elköltöztetnéd a jakuzzidat a kert egy másik részébe? Vagy csak meguntad a megszokottat és úgy döntöttél, hogy ideje új helyet keresni a masszázsmedencének? Csak ne olyan gyorsan!

Nézd meg mit tartogat számodra a Triumph medence

A jakuzzik áthelyezése még baráti izomerővel sem könnyű. A viszonylag kicsinek számító medencék – mint amilyen a 3 személyes Jetsetter – is elérik a 200 kg-ot üresen, és alakjuknál fogva sem állnak kézre. A legjobb szakemberre bízni a költöztetést, aki rendelkezik olyan emelővel és egyéb eszközökkel, amelyekkel meg tudja oldani gyorsan és balesetmentesen az átrakást.

  • Ha csak sík terepen mozognál és mégsem várnál szakemberre, akkor a következőket teheted:

  • 1. Készíts tervet arról, hogy hova szeretnéd elvinni és ezt milyen útvonalon vezényelnéd le.

  • 2. Az útvonalat és a célterületet is készítsd elő a medence fogadására.

  • 3. Minden elektromos eszközt áramtalaníts, húzz ki mindent a dugóból és gondoskodj róla, hogy mobil legyen a medence. Ügyelj arra is, hogy ne lógjon ki semmilyen alkatrész vagy zsinór, ami akadályozhatja a mozgatást.

    4. Engedd le a vizet és töröld szárazra a medencét, és bizonyosodj meg arról, hogy az út sem csúszós.
  • 5. Ha mindezzel megvagy, jöhet a tényleges cipelés. Ehhez emeljétek meg a medence egyik sarkát a barátaid segítségével, hogy valaki alátehessen egy dúcot, ami fent tartja a sarkot. Ezt ismételjétek meg minden sarokkal.

  • 6. Mikor felemeltétek a földről a medencét, alácsúsztathatjátok a szükséges számú kerekes bútorszállító kocsit. Erre eresszétek rá a medencét, rögzítés után vihetitek is a helyére.

  • 7. A célterületre érve dúcoljátok alá a sarkokat és húzzátok ki a kocsit a jakuzzi alól. Ezután nagyon óvatosan és lassan (nehogy eltörjön) eresszétek le a medencét a végső helyére.

  • Ha eszedbe jutott már, hogy milyen jó lenne nap, mint nap élvezni a jakuzzizás jótékony hatásait, nézz be a Caldera Spa kulisszái mögé, ahol biztosan megtalálod álmaid masszázsmedencéjét. Március végéig most kedvezményes áron válogathatsz a minőségi medencék között!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook