Profilom 2018. március 20. Kedd - Klaudia

Mennyire bonyolult egy jakuzzi áthelyezése?


Átalakítás miatt elköltöztetné a jakuzzit a kert egy másik részébe? Vagy csak megunta a megszokottat és úgy döntött, hogy ideje új helyet keresni a masszázsmedencének? Csak ne olyan gyorsan!

A jakuzzik áthelyezése még baráti izomerővel sem könnyű. A viszonylag kicsinek számító medencék – mint amilyen a 3 személyes Jetsetter – is elérik a 200 kg-ot üresen, és alakjuknál fogva sem állnak kézre. A legjobb szakemberre bízni a költöztetést, aki rendelkezik olyan emelővel és egyéb eszközökkel, amelyekkel meg tudja oldani gyorsan és balesetmentesen az átrakást.

 • Ha csak sík terepen mozogna és mégsem várna szakemberre, akkor a következőket teheti:

 • 1. Készítsen tervet arról, hogy hova szeretné elvinni és ezt milyen útvonalon vezényelné le.

 • 2. Az útvonalat és a célterületet is készítse elő a medence fogadására.

 • 3. Minden elektromos eszközt áramtalanítson, húzzon ki mindent a dugóból és gondoskodjon róla, hogy mobil legyen a medence. Ügyeljen arra is, hogy ne lógjon ki semmilyen alkatrész vagy zsinór, ami akadályozhatja a mozgatást.

  4. Engedje le a vizet és töröldje szárazra a medencét, és bizonyosodjon meg arról, hogy az út sem csúszós.
 • 5. Ha mindezzel megvan, jöhet a tényleges cipelés. Ehhez emeljék meg a medence egyik sarkát a barátok segítségével, hogy valaki alátehessen egy dúcot, ami fent tartja a sarkot. Ezt ismételjék meg minden sarokkal.

 • 6. Mikor felemelték a földről a medencét, alácsúsztathatják a szükséges számú kerekes bútorszállító kocsit. Erre eresszék rá a medencét, rögzítés után mehet is a helyére.

 • 7. A célterületre érve dúcolják alá a sarkokat és húzzák ki a kocsit a jakuzzi alól. Ezután nagyon óvatosan és lassan (nehogy eltörjön) eresszék le a medencét a végső helyére.

   

 • Ha szeretne ilyen és ehhez hasonló praktikákról értesülni, feltétlenül látogasson le a március 2. és 11. között megrendezésre kerülő SpaTrend Expo jakuzzi kiállításra és vásárra, ahol élőben is megismerheti az otthoni wellness tér stílusos kellékeinek színes tárházát és praktikus tanácsokat kaphat használatukhoz is!
Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook