Profilom 2017. október 18. Szerda - Lukács

Miért nem fűt eléggé a jakuzzi? Ez lehet a baj!


A masszázsmedencék megfelelő hőmérséklete és ezzel együtt a fűtése központi kérdés a nyári, de még inkább a téli napokon. Ha a beállításokkal ellentétben nem hozza a medence a kívánt hőmérsékletet, akkor valami problémára kell gyanakodni. Felsoroljuk a leggyakrabban előforduló okokat.

Termékhiba

A masszázsmedencék érzékeny és egymásra épülő rendszereiben elég egyetlen láncszem hibája, hogy a végeredmény elmaradjon a kívánatostól. Az alacsony hőfokot okozhatja egy rossz beállítás is, de ha hirtelen áll be ez a változás, akkor a tető, a hőszabályozó vagy hőmérsékletet figyelő szenzorok meghibásodásával kell számolni. A tető hibáját a legkönnyebb észrevenni, hiszen ha lezárt állapotban gőzfelhőt látsz felszállni valahol, ott egy lyuknak lennie kell. Az így távozó hő okozhat a vártnál alacsonyabb hőmérsékletet.

Működtetési hiba

Ha a termékek hibákat mind kizártad, akkor marad a felhasználó tévedése. A fűtés szabotálását igen könnyű észrevétlenül is megtenni, ezért van pár dolog, amire ilyenkor fokozottan ügyelni kell: a felfűtéshez szükséges idő betartása, a megfelelő vízszint megőrzése és a befúvók kikapcsolása. A befúvók a külső hideg levegővel dolgoznak, ami jelentősen hűti a vizet, ezért legalább a felfűtés során ettől tartózkodni kell. Hasonló okok miatt fontos a vízszint megtartása is, hiszen ha a keringetés során levegő kerül a rendszerbe, újra lehűléssel kell számolni.

Elkoszolódás

Problémát okozhat a kosz is. Ha a szűrő túlságosan koszos, akkor lelassulhat a vízkeringés, ami az automatikus fűtés bekapcsolását késleltetheti. Tisztítás utáni rendszer újraindítással a gond megoldható.

Ha Önnek is rengeteg kérdése van a masszázsmedence vásárlásról, akkor a SpaTrend ingyenes tudásanyaga éppen Önnek szól. A SpaTrend masszázsmedence vásárlási útmutatójából választ kaphat minden kérdésére, és felkészülten léphet be majd a szalonba. A masszázsmedence vásárlási útmutatót itt igényelheti.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook