Mihez kezdj a masszázsmedencével télen?

Ez a kérdés elsősorban a kültéri medencékre vonatkozik, amelyeknek halmozottan hátrányt jelent a hideg, fagyos időjárás. Egy masszázsmedencét nem könnyű csak úgy elpakolni, ezért helyileg kell megoldanod a téliesítést.


Ez a kérdés elsősorban a kültéri medencékre vonatkozik, amelyeknek halmozottan hátrányt jelent a hideg, fagyos időjárás. Egy masszázsmedencét nem könnyű csak úgy elpakolni, ezért helyileg kell megoldanod a téliesítést.

Az első kérdés, amit meg kell kérdezned magadtól, hogy szeretnéd-e használni a medencét télen vagy nem? Egészen másféle megközelítést igényel ugyanis a két eset. Ha nem szeretnéd használni télen, akkor a téliesítéshez engedd le a vizet. Teljesen ürítsd ki a medencét, még a csövekből is távolítsd el a vizet, mert ha valami is marad, az komoly fagykárokat okozhat. A belső héjat töröld szárazra mielőtt felteszed a tetőt. A tetőt szorosan rögzítsd, és lehetőleg ne pakolj rá semmit. A kemény fedeles jakuzzi tetők megbirkóznak a hó súlyával, de túlzott terhelésnek nem szabad kitenni őket.

Ha a téli használat mellett döntesz, akkor két területre kell nagyon ügyelned. Az egyik a tető következetes használata. Amikor nem használod, a jakuzzit mindig takard le. Ez védi a víz tisztaságát, és a meleget is jobban tartja a medence ilyenkor. A másik, el nem hanyagolható feladat, a fűtés. A külső hideg miatt a medence hamarabb kihűl, és a felfűtés is tovább tart, ez be kell kalkulálni. A fogyasztás ezért megnő, de spórolni a fűtésen nem szabad. Nem kapcsolhatod ki a fűtést, hogy csak a használat előtt közvetlenül fűtsd fel a medencét, mert különben a víz megfagyását, és ezzel a belső károkat kockáztatod. A megfagyott víz kárt tehet a mechanikában, a csövekben, a befúvókban és a belső borítást is felsértheti. Ezért a víznek mindig fagypont fölött kell maradni, amihez a gyakori fűtés és keringetés szükséges.

Még nem találta meg álmai masszázsmedencéjét? Keresse a professzionális medencéket a SpaTrend országos raktár-kiárusítás és bemutatótermi vásár keretében november 2. és december 2. között. Látogasson el a SpaTernd Outdoor Design Caldera szalonjába a MAXCity áruházba, ahol szakértők segítségével választhatja ki az Ön számára tökéletes jakuzzi modellt.

Címkék: