Profilom 2018. március 17. Szombat - Gertrúd, Patrik

Milyen az ideális medenceméret?


A masszázsmedence vásárlásának ténye már fix, de nem tudod mekkora méretű medence lenne számodra a megfelelő? Akkor most jól figyelj, összeszedtük azokat a tényezőket, amiket figyelembe kell venned a döntéshez.

Az első lépés az ideális méret megtalálásához a helyismeret. Már a vásárlás előtt ki kell jelölnöd a leendő medence helyét, hogy ehhez mérten tudj válogatni a formák és méretek között. Hiába szeretnél ugyanis nyolc személyes medencét, ha csak a hat személyes fér be. Mielőtt nekikezdenél a modellek közötti válogatásnak, mérd le a teret, ahova szánod a medencét, hogy pontos adatokkal rendelkezz a kereséskor.

A méret után a hely adottságait és a berendezési vagy egyéb terep tárgyakat mérd fel, hogy azokhoz igazíthasd a medencét. Ha csak a sarokban van hely, akkor a háromszögletű modellek vállnak majd be, de ha elég tér van a körbejárásához, akkor kör alakú medencében is gondolkozhatsz.

Ha ez is megvan, jöhetnek a személyesebb információk: hányan szeretnétek általában használni a masszázsmedencét és milyen célra? Ezeket is érdemes átbeszélni már a vásárlás előtt, mert minden medence egy kicsit más élményt nyújt. A felhasználók életkora és egészségi állapota pedig befolyásolhatja a kialakítást és a medencéhez szükséges kiegészítők számát és típusát is.

A konkrét adatok ismerete után jöhet a tesztelés. A kiállítótermekben vizes kipróbálásra nem mindig, de száraz kipróbálásra mindenhol van lehetőség. Másszatok be és üljetek, feküdjetek le a medencében, hogy saját magatok vizsgáljátok meg a kényelmi szempontokat. Ilyenkor azt is ellenőrizhetitek, hogy a vízszint megfelelő lenne-e. Ha ülve épp a váll fölé érne az ajánlott vízszint, akkor ideális a medence.

Ha okosan szeretne masszázsmedencét vásárolni, a választási útmutatónk segitségével ezt könnyedén megteheti.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook