Mit kell tudni a medenceporszívókról?

A medenceporszívó nem egy trükkös fantázianév, hanem egy olyan porszívó neve, amit kifejezetten a medencék, jakuzzik tisztítására találtak ki. De hogyan használjuk?


A medenceporszívó nem egy trükkös fantázianév, hanem egy olyan porszívó neve, amit kifejezetten a medencék, jakuzzik tisztítására találtak ki. De hogyan használjuk?

A szűrőberendezések mellett (sosem helyettük!) használt porszívó elsősorban a nagyobb szennyeződések eltávolítására szolgál, amelyek már lesüllyedtek a mélyre, tehát a víz felszínének hálós „átfésülésével” nem tudunk megszabadulni tőlük. A medence alján összegyűlt bogarak, levelek vagy egyszerű homokos lerakódások helyi eltüntetésének leghatékonyabb módja, ha az adott területet átporszívózod. Fontos, hogy a porszívót mindig óvatosan, ne erőteljes mozdulatokkal irányítsd, mert különben könnyen felkavarhatod a vizet, ami feleslegesen nehezíti a kosz eltávolítását.

A medenceporszívóknak két nagyobb csoportja ismert. Az egyik a szűrőre csatlakoztatható változat, ami az összegyűjtött koszt a szűrő tartályába vezeti. Ezt aztán egyszerűen kitisztíthatod. A másik a jóval kevesebb munkát adó önjáró változat, amit elég lehelyezni a medence aljára és már teszi is a dolgát. Feltéve persze, hogy bekapcsoltad. Mindkét változat egyformán hatékony, de talán már sejtheted, hogy elsősorban akkor veszed hasznukat, ha gyakran használt, kültéren elhelyezett és takarással nem rendelkező medencéd van otthon. Ha mindhárom tényező együtt van jelen, nagy eséllyel szükséged lesz valamilyen porszívóra, vagy valakire, aki rendszeresen kitisztítja a medencédet.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehet az ideális masszázsmedencét kiválasztani, töltsd le jakuzzi vásárlási útmutatónkat.

Címkék: