Nem fűt rendesen a masszázsmedence?

Nem működik a masszázsmedence fűtése? Úgy érzi akadozik a fűtés, és egyértelműen nem éri el a víz a beállított hőmérsékletet? Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, könnyen lehet, hogy egyszerűen orvosolható gond áll a háttérben.


A zavartalan fűtést akadályozó leggyakoribb tényező nem a fűtőrendszer hibája, egy annál sokkal könnyebben orvosolható probléma szokott a háttérben állni: a szűrők. A szűrők dugulása, extrém koszolódása vagy sérülése okozhat fűtési gondokat. A legkönnyebben úgy ellenőrizheti, hogy a szűrők jelentik-e a gondot, hogy eltávolítja őket, és egy óra fűtés után megnézi az eredményt.

Ennyi idő alatt már melegednie kellene a víznek, hiszen kiiktatta a hőveszteséget okozó szűrőket. Sokszor még akkor is ez jelenti a problémát, ha a szűrőkön nincs nyoma jelentős kosznak. Hiába tűnnek tisztának, a testről leoldódó zsíros szennyeződések, apró szemcsék képesek eltömíteni a szűrőket és akadályozni a víz szabad átfolyását. Havonta egyszer érdemes beütemezni egy alapos szűrőtisztítást, a két évesnél régebbi darabok pedig sok esetben megértek a cserére.

A szűrő alapos átmosása után jó esetben visszaáll a fűtés minősége, de előfordulhat, hogy egy rendszer-újraindításra is szükség lesz.