Nyáriasítsa a jakuzzi környezetét a hűsítő fürdőért

A meleg vizes medencét nyári módban vagy a fűtés kikapcsolásával a legnagyobb melegben is használhatja, a hűs víz enyhet adó oázisként simogatja majd a testét, lelkét. Mivel fokozhatja ezt a hatást?


Növények

Kültéri és beltéri medencéknél egyaránt hatásos a zöld növényzet bevetése. Nem kell állandó megoldásban gondolkodni, az is tökéletes, ha cserepes növényekkel veszi körül magát. A zöld növények nyugtatólag hatnak az emberre, a kellemes illatúak pedig a szemek mellett az orrot is kényeztetik, és növelik a terület intimitásának mértékét. Az árnyékot adó hatalmas levelű banánokból létezik fagytűrő fajta is, ha mégis egész évben szeretné élvezni a színes vegetációt.

Árnyékoló

Napernyő vagy beépített árnyékoló felállítása után még a delelő nap sem állhatja útját a fürdésnek. Az árnyékoló segít hűsen tartani a vizet, bizonyos fokú védelmet jelent a lehulló levelek ellen, és  a napszúrást is kiküszöbölheti a felállításával.

Tető

Ha nem használja a medencét, tegye fel a tetőt, hogy távol tartsa a rovarokat és a leveleket a víztől. Ha aggódik, hogy túlzottan felmelegszik a víz, ne zárja le teljesen a tetőt, hagyjon egy kis rést, ahol szellőzhet a víz. Éjszakára még a legnagyobb melegben is tegye fel a tetőt (ilyenkor is jó a kitámasztós módszer), hogy lassítsa a víz párolgásának ütemét.