Pezsdítő jakuzziterápia a hideg hónapokra

A masszázsmedence használata egész évben jó hatással van a szervezetre, de a hidegebb hónapokban, így ősszel, télen és tavasz elején különösen jóleső érzés a jakuzzi meleg vízében ejtőzni.


A masszázsmedence használata egész évben jó hatással van a szervezetre, de a hidegebb hónapokban, így ősszel, télen és tavasz elején különösen jóleső érzés a jakuzzi meleg vízében ejtőzni.

A hidegebb hónapokban a szervezeted is nehezebben veszi fel a kellő fordulatszámot, a nap végére pedig általában jobban lemerülnek az akkumulátorai, mint késő tavasszal vagy nyáron. Ha teheted, pihend ki a fáradalmaidat napi terápiás jelleggel a jakuzzidban. 

Fellazítja a görcsös, fáradt izmokat

Egy fárasztó, rohangálással teli vagy egy átsielt nap után úgy érezheted, hogy ólomlábakon jársz és képtelen vagy normálisan mozogni. A legjobb megoldás, ha befekszel jakuzzidba egy félórára. A forró, pezsgő víz fellazítja a fáradt, görcsös izmokat és szinte megújulva szállhatsz ki a medencéből. 

Elűzi a depressziót

A hidegebb hónapokban te is hajlamosabb vagy arra, hogy jobban megviseljenek mentálisan a mindennapok, hiszen a napsütéses órák száma kevés, korán sötétedik és a hideg sem épp a komfortérzetedet javítja. A rendszeres jakuzzizás nem csak a testedet tartja karban, de szellemileg is felüdülést jelent. Abban az időben ugyanis, amikor a masszázsmedencében ülsz, átadhatod magad a meleg víz simogatásának, halk, nyugató zene és esetleg egy pohár bor mellett relaxálhatsz. Ez különösen igaz akkor, ha szabadtéri medencével rendelkezel, mert a meleg víz mellett a friss, tiszta és hűvös levegőt belélegezve még jobban megnyugodhatsz. 

A nap ereje

Bár a napsütéses órák száma ebben az időszakban kevesebb, a napnak így is van ereje. Próbáld ki, hogy akkor csobbansz a habok közé, amikor szikrázóan süt a nap. Nem baj, ha hideg van, a vízben úgysem fogod érezni. Csukd be a szemed és hagyd, hogy a napsugarak átmelegítsék a bőröd. Meg fogsz lepődni, mennyire jó hatással lesz az ilyen fajta relaxáció a közérzetedre. És azon se lepődj meg, hogy üde, barna színe lesz arcbőrödnek, ha rendszeresen így pihensz. 

Megelőzi a megfázást

Szintén a forró víz jótékony hatása, hogy a megfázást is megelőzheted vele. Ha már érzed magadon a nátha jeleit, orrfolyást, levertséget vagy épp elkezdesz tüsszögni, ülj bele a jakuzziba. A forró víz és annak gőze könnyíti légzésed, tisztítja a melléküregeket és nyugtat. Így sokkal könnyebben átvészelheted a betegséget. 

Címkék: