Profilom 2018. március 20. Kedd - Klaudia

Szabad jakuzzizni felfázás esetén?


A felfázás túlságosan is gyakran keseríti meg a nők, ritkább esetben pedig a férfiak életét, mely különösen a téli időszakban válik tömegessé. A sokszor orvosi konzultáció nélkül, lábon kihordott kór tüneteit enyhíti a meleg víz, de vajon a jakuzzi használata is javasolható ilyenkor?

A felfázás nem más, mint a köznyelvi megnevezése a hólyaggyulladásnak vagy hólyaghurutnak, ami a közvélekedéssel ellentétben, nem a hideg, hanem a kórokozók számlájára írható. A kivillanó derék és a hideg kövön ücsörgés is okozhat gondokat, de a gyakori vizelési inger, a fájdalmas derék és alhasi régió általában baktériumok számlájára írható.

Ennek megfelelően kell tehát eljárni, ami az irritáló hatású szappanok és intim kozmetikumok használatának és a közösségi medencék kerülését jelenti. A gyakori mosakodás fontos eleme a gyógyulásnak, amihez használj langyos vizet, de a hosszú, forró fürdő nem ajánlott. Egyrészt a meleg környezet kedvez a baktériumok elszaporodásánák, amitől az állapotod rosszabbodhat és akár más terüleket is átfertőzhetsz, másrészt könnyen átadhatod másnak is a problémát.

A masszázsmedence használat helyett inkább maradj a meleg vizes zuhanynál és a rendszeres intim mosakodásnál, hogy minél hamarabb megszabadulj a kórokozóktól.

Szerezd be masszázsmedencédet most kedvezményes áron!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook