Profilom 2018. február 20. Kedd - Aladár, Álmos

Tartsd távol a bogarakat a medence vizétől


A nyári kánikulkában jól esik a mérsékelt hőfokú medencében hűsölni, de a víztisztaságot fenyegeti a szálló por, a bogarak és a növényi hulladékok. Mit lehet tenni ellenük? Mondunk pár tippet!

Thermo tető és emelő szerkezet - fontos kiegészítők a masszázsmedencéhez

A legnagyobb segítsét a víz tisztán tartásában - nyáron is - a medenetető. A tető fizikai gátat képez a víz és a levegőben szálló szennyeződések között, így ezektől nagyon könnyű megszabadulni. Mindössze annyit kell tenni, hogy használaton kívül azonnal fel kell helyezni a tetőt.

A tető nemcsak a vizet tartja a megfelelő hőmérsékleten, de a fokozott nyári párolgást is akadályozza, ezzel óvva minket a folytonos medence töltéstől. A nagyon meleg éjszakákon érdemes a tetőt résnyire nyitva hagyni, hogy a meleg egy része távozhasson és a víz szellőzhessen.

A levegőben terjedő szennyeződések eltüntetése mellett a vízbe behordott kosz is problémát jelenthet, ezért nyáron, a gyakoribb igénybevétel miatt, még fontosabb a medencébe lépés előtti zuhany. Ezt követjük meg a vendégektől és gyerekektől is, különben a szűrőnek és a nagyobb koszdarabokat hálóval kihalászóknak adunk plusz munkát.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook