Profilom 2017. október 22. Vasárnap - Előd

Tényleg olyan kényelmes egy masszázsmedence?


Az alapvetően pihenésre és lazításra tervezett jakuzzik tervezésekor a benne ülők kényelme elsődleges szempont, de vajon mennyire illik egy egyen szabású belső tér a különböző testalkattal rendelkezőkhöz?

Az eltérő masszázsmedence típusok nagyon változatos belső térrel bírnak. Eltérő a férőszám, az ülő- és fekvőhelyek száma, és a medence alakja is nagyban befolyásolja a kialakítást. A személyes tapasztalat ebben a kérdésben kétség kívül a legjobb megoldás, ezért ha csak szárazon is, de ülj bele a kiválasztott medencékbe, még vásárlás előtt. Erre a legtöbb bemutató teremben lesz lehetőséged, és így felmérheted, hogy mely ülőmagasság a számodra ideális. Ha gyerekek is használják majd a jakuzzit, akkor megemelt üléseket keress, ha pedig a mozgás szabadságát tartod a legtöbbre, akkor válassz olyan modellt, amelyben nincs jól körülhatárolt ülőfelület, így szabadabban mozoghatsz majd a vízben.

Amikor bent ülsz a masszázsmedencében vedd szemügyre a befúvók elhelyezkedését is. Az általad fontosnak tartott részekre irányulnak? Itt nem is annyira a mennyiség, mint a pontos hely és befúvók minősége számít. Állítható például az irányuk és a befúvási erősségük? Ha igen, később könnyebb lesz a család minden tagjának személyre szabni a befúvókat.

Végül hallgasd meg a motor hangját. Mennyire hangos a gép? Zavarna a pihenésben a hangerősség, hallanád tőle a természet hangjait? Ha a válasz minden kérdésre kielégítő, megtaláltad a hozzád illő medencetípust.

Ha neked is eszedbe jutott már, hogy jakuzzit válassz magadnak, akkor a masszázsmedence vásárlási útmutató biztosan a segítségedre lesz.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook