Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Természetes tisztítószerek a masszázsmedencékhez


Ha nem szeretnéd kemikáliákkal túlterhelni a masszázsmedencédet, ajánlunk pár alternatív tisztítószert, melyek természetes úton végzik el a piszkos munkát. Anélkül, hogy a környezetre és a szervezetedre nagyobb terhelést róna a szükségesnél.

 

Gyere el a SpaTrend Expóra, és próbáld ki személyesen is a medencéket.

Tető és burkolat tisztításhoz

A tető és a medence külső, belső burkolatának a tisztán tartásához időnként át kell törölni a felületet, hogy megelőzd az algák lerakódását, és az erőteljes párolgásból adódó vízkőlerakódást. A természetes tisztítószerek közül a feladatra a citromlé és az ecet a legalkalmasabb. A hígított változatok nem erősen maró hatásúak, de fertőtlenítésre és vízkőoldásra tökéletesen megfelelnek.

Vízfertőtlenítéshez

A víz tisztán és baktérium mentesen tartásához a természetes szerek önmagukban ritkán nyújtanak kielégítő munkát, ezért gyakori a több típus egyszerre való alkalmazása. Alkalmankénti medence használathoz elég lehet a fertőtlenítésre használt UV rendszer és Ózon rendszer együttes bevetése, mely kiegészülhet a szintén tisztító hatású ásványi anyagokat (réz, ezüst) tartalmazó rudak adagolásával.

Tisztán tartáshoz

A látható szennyeződések kiszűrésére a mechanikus megoldások a legjobbak. Az olajos foltokat magukhoz vonzó labdák és maga a szűrő. A szűrő rendszeres és alapos tisztítása alapfeltétele a kristálytiszta víznek, de ha a kemikáliák csökkentését tűzted ki célul, akkor a szűrő gyakori (éves) cseréjével is számolnod kell.

Ezekkel a módszerekkel csökkenthető a víz klór- és brómszintje, de a kevesebb mesterséges anyag alkalmazása szükségessé teszi a többszöri állapotmérést, és az ehhez való igazodást.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehet az ideális masszázsmedencét kiválasztani, töltsd le jakuzzi vásárlási útmutatónkat.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook