Profilom 2018. március 21. Szerda - Benedek

Vízkezelés, amikor zavaros a víz a jakuzziban


A foltok zavaros vagy már teljesen átlátszatlan víz fürdésre már nem csábít, de még sincs veszve minden. Nem kell a vizet leengedve nagytakarításba kezdeni, hogy normalizálódjon a helyzet, a megoldás a sokkolás.

Ha nyaralás, feledékenység vagy egyéb program miatt kimarad a heti vízkezelés, annak nagyon hamar jelentkezik a hatása zavarosodó és algásodó víz képében. Erre még akkor is számítanod kell, ha az adott időszakban használaton kívül, de vízzel teli volt a medence. A tető felhelyezése segít valamelyest, de nem oldja meg helyetted a vízkezelést.

A zavaros víz észlelése után sokkolásra lesz szükség. Ez annyit jelent, hogy hirtelen juttatsz nagy mennyiségű pH kiegyenlítőt és klórt a vízbe, hogy visszaállítsd az ideális kémiai egyensúlyt. (A mennyiség függ a víz nagyságától és a jelenlegi értékeitől, ezért egy mérést is végezz el a sokkolás előtt, amihez később viszonyíthatsz. Az adagolást a készítmények dobozain olvashatod.) A vegyszereket adagolás előtt érdemes egy kisebb lavórban elegyíteni vízzel, hogy már az oldatot adagolhasd a medencébe.

Amikor ez megvan, indítsd el a szűrést (legalább 1 órát menjen), hogy a vizet átmozgatva mindenhova eljuttasd a vegyszereket. Amennyiben a problémát akut algásodás okozta, a szűrő lekapcsolása után, az algák lesüllyednek a fenékre és összegyűlnek a szűrőben. Ezeket távolítsd el minél alaposabban medenceporszívóval.

Ezután már csak várni kell, míg a víz pH és klór értéke normalizálódik, és újra használhatod a masszázsmedencét, ezúttal már tiszta vízzel.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehet az ideális masszázsmedencét kiválasztani, töltsd le jakuzzi vásárlási útmutatónkat.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook