Profilom 2017. december 17. Vasárnap - Lázár, Olimpia

Víztakarékossági tippek masszázsmedencékhez


Első ránézésra nehéz elhinni, de a masszázsmedencéknek egyáltalán nem nagy a vízigényük. Az igaz, hogy a feltöltés sok vizet elemészt, de mivel erre csak negyedévente lesz szükség, összességében csak egy heti kádvíznak megfelelő mennyiséget használsz majd. De ezt is tudod még csökkenteni!

A szűrő az első!

A medence térfogata ugyan adott, de az nem jelenti, hogy kisebb trükkökkel ne tudnád optimalizálni a vízhasználatot. Ennek egyik legfontosabb szereplői a szűrők. Ha ezeket rendszeresen karban tartod, a víztisztasággal hosszabb távon sem lesz gondod. A teljes vízcserét akár hetekkel is eltolhatod, ha a vizet állandóan megfelelő tisztasági fokon tartod. Ehhez hetente mosd át a szűrőket, de 2 havonta alaposan be is ázthatod a biztos siker érdekében.

A tető a legjobb barátod!

A vízpárolgás akkor is komoly vízvevszteséget okozhat, ha nincs kánikula. Télen a felfűtött víu ugyanúgy kiszökik, ha nem használsz medence tetőt, ami vízutántöltést jelent. Ezt (és persze a víz állandó felfűtését) sprórolhatod meg azzal, ha a használaton kívüli jakuzzira tetőt teszel. A hatékonyság érdekében fontos, hogy erős zárakkal rendelkezzen, vastag és sűrű habszivacsa legyen a tetőnek és pontosan illeszkedjen a medencére.

Az újrahasznosítás most is segít

A masszázsmedence esetenként ezenél is több litert tartalmaz, amit kár lenne csak úgy leengedni a lefolyóba. Ahelyett, hogy további csapvizet fogyasztanál, próbáld meg a használt vizet munkára fogni még egyszer. Kerti bútorok, teraszok és autók mosására is alkalmas ez a víz, de ha egy kis korrekcióval semlegesíted a víz kémiai tisztítóit, akár a növények locsolására is bevetheted. Ehhez a leengedés előtt 3 nappal már ne tegyél klórt a vízbe, és lehetőleg ne is használd. A boztonság kedvéért, azért egy ellenőrző mérést vess be, mielőtt kiírtanád az egész kertet. A klórmennyiség legyen nulla, a víz pH értéke pedig 7 és 8 közötti.

Találja meg álmai masszázsmedencéjét a SpaTrend országos raktár-kiárusítás és bemutatótermi vásár keretében november 2. és december 2. között. Látogasson el Kelet-Magyarország legnagyobb masszázsmedence bemutatótermébe Nyíregyházára, ahol szakértők segítségével választhatja ki az Ön számára tökéletes jakuzzi modellt.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook