Profilom 2018. március 23. Péntek - Emőke

Fa, fonott vagy műanyag kerti bútoraid vannak? Így tisztítsd meg őket!


1. Önts kéz-meleg vizet egy tálba. Szükség lesz természetes alapú szappanra – mely lehetőleg növényi kivonatokat tartalmaz, – és egy nem túl erős sörtéjű kefére.

2. Mielőtt elkezdenéd a tisztítást, a fonott bútorokat porszívózd át, mert a mélyedésekből nem lehet másképpen eltávolítani a felgyülemlett koszt.

3. Nedvesítsd meg a kefét, és dörzsizd át a bútorokat alaposan. Tisztítás után ápolhatod olajjal vagy méhviasszal a bútorokat.  

Műanyag bútorok esetén:

Ez az anyag nem bírja túl sok évig. Tavaly a kertben hagytunk egy műanyagból készült gyerekjátékot, ami a nap hatására elvesztette stabilitását, és apró szilánkokra tört a kezemben. El tudjátok képzelni, mi történik egy kerti bútorral, ha műanyagból van?!

De ha mégis ilyet választottatok, a tisztítása nagyon egyszerű:

Mosogatószeres-ecetes langyos vizet készíts, majd egy ronggyal vagy puha szőrű kefével alaposan tisztítsd meg a piszoktól és állatürülékektől. A színes bútorokhoz nem ajánlott, de a fehérekhez tehetsz a vízbe fehérítőszert is. Ne tegyél a vízbe minden alkalommal, mert gyengítheti a műanyagot. Ha nem akarod, hogy vízfoltos legyen a bútor, minél hamarabb töröld szárazra. 

Írta: Spatrend Online
További cikkek a szerzőtől
 Facebook