Profilom 2018. március 23. Péntek - Emőke

Milyen a minőségi rattan szál?


Ha már beleszerettél az utóbbi évek nagy kedvencébe, a polyrattan kerti bútorba, akkor olyan termékre vágynál, ami nem megy tönkre egy nyár után. Ha ez valóban fontos szempont számodra, akkor itt az idő, hogy tisztában legyél néhány ténnyel!

Mivel a műrattan bútorokat polyrattan szálakból szövik, ezért ezek adják a bútor lelkét. Nem mindegy hát, milyen minőségű maga a szál. Sajnos nagyon sok gyártó nem a hosszú élettartamra törekszik, így megelégszik az alacsonyabb minőséggel. Ők a gyártás során keletkezett maradékot felvásárolják, összeolvasztják, és ebből készítik a szálat. Végül utólag festik, így ha a festék lekopik, előtűnik a szál eredeti, többféle színből kikevert színe. Ez sajnos rontja a bútor minőségét és nem nyújt szép látványt. Mivel az alapanyag nem képvisel magas minőséget, ezért az állóképessége is gyenge. Évek múlva a szálak megtörhetnek, kiszőrösödhetnek, így a bútor már messze nem nyújtja azt a benyomást, mint újkorában.

Ezzel szemben nézzük meg, milyen a minőségi polyrattan szál. Egyetlen anyagból készül és már a gyártáskor színezik, így az anyag maga egy meghatározott színt képvisel. Ez azt is jelenti, hogy eshet az eső, süthet a nap a bútor szálainak színe nem fog változni. Az ezekből font bútorok strapabíróak és időtállóak. Nem kell attól félnünk, hogy a szálak kifeslenek, vagy kibújnak egymástól, mert a készítés során ennekkülön figyelmet szentelnek.

Ha szeretnél megismerni egy igazán magas minőséget képviselő polyrattan termékcsaládot, akkor a Domus Ventures bútorait ajánljuk neked. Látogass el a SpaTrend ürömi vagy a MaxCityben található bemutatótermébe, vagy rendelj online

Írta: Kovács Nóra
További cikkek a szerzőtől
 Facebook