Profilom 2018. március 19. Hétfő - József, Bánk

Vajon milyen kültéri bútorhuzatok léteznek?


Ez egy nagyon fontos kérdés abban az esetben is, amikor kerti bútort szeretnél vásárolni, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy miként viselkedik az időjárás hatására a bútorod. A teljesség igénye nélkül bemutatunk néhány bútorhuzat típust.

Műbőr – A kültéri bútorokhoz napjainkban felhasznált minőségi műbőrt ne akard a nyolcvanas évek csillogó műbőr bútorhuzatához hasonlítani. Szerencsére nagyon különbözik attól. A bútorgyártás ma már a jachtokon használt – és bizonyítottan bevált – anyagokat használja. Az éveken keresztül nyüstölt és a szélsőséges időjárási körülményeknek is ellenálló anyagok kiválóak a mi esetünkben is, akkor, amikor a kültéri bútorok ülő és háttámláját fedik be velük. Előnyük, hogy nap-, só-, eső- és UV-állóak, így ezeknek a hatásoknak kitéve sem repedeznek be, nem mállik szét az anyag, nem veszti el a színét a bútor. Semmi bajuk nem lesz, ha egy kiadós eső éri őket, vagy ha süti a nyári nap. A Domus Ventures bútorai épp ilyen huzattal készülnek, melyek további előnye, hogy praktikusak és könnyen takaríthatóak.

Textil – Ebben az esetben ne a hagyományos textil bevonatra gondolj (a fehér-kék csíkos kempingszéket meghagyjuk egy másik cikk témájának), hiszen a kültéri bútoroknak olyan tulajdonsággal kell rendelkezniük, amelyek praktikussá és könnyen kezelhetővé teszik a kertbe vagy a teraszra kiállított elemeket. Az egyik nagy csoport az impregnált szövetek – mint például az Sunbrella termékei – melyek UV és vízállóak, színtartóak. Penészálló tulajdonságuknak köszönhetően a huzatok légáteresztőek, ennek köszönhetően a kerti bútorunk nem fog dohosodni. Egy új irányvonal az olyan textilek alkalmazása, amelyek ugyan áteresztik a vizet, ám pillanatok alatt ki is eresztik a bútorból, így az rövid időn belül megszárad, és ismét használhatóvá válik.

Ha szeretnéd jobban megismerni a kerti bútorok új generációs textiljeit, akkor látogass el az ürömi vagy a MAXCityben található SpaTrend üzletekbe. 

Írta: Kovács Nóra
További cikkek a szerzőtől
 Facebook