Kerülhet a masszázsmedence egyenesen a fűre?

Ha már túl vagyunk a masszázsmedence beszerzésének gondolatán, netán már ki is választottuk a megfelelő darabot, még mindig nem ért véget a tervezési fázis. Azt is el kell dönteni, hogy mire rakjuk le a medencét. Jó lesz ehhez a sima fű vagy a föld?


A válasz röviden: nem. Akármilyen jól ledöngöljük a földet vagy akármilyen gyönyörű is a szépen gondozott a gyep, egyik sem alkalmas arra, hogy előkészítés nélkül elhelyezzük rajta a masszázsmedencét. Még a legkisebb medencék is jelentős súllyal rendelekeznek, amelyhez hozzájön még a víz és persze a fürdőzők összsúlyas. Ez a jelentékeny tömeg egy roszul előkészített talajon könnyen besüllyedhet, ami csökkenti a medence élettartamát, és nem is feltétlenül biztonságos. 

A hatalmas tömeghez megfelelő alátámasztásra van tehát szükség, ami lehet beton, kő vagy akár fa is. Amennyiben a medencét nem a földre, hanem már egy meglévő felépítményre, mondjuk teraszra helyezné, mindenképpen érdemes kikérni egy statikus véleményét is, hogy biztosan ne érje semmilyen meglepetés használat közben.

Ha szeretne többet megtudni a különböző méretekről és szériákról, kattintson honlapunkra, vagy látogasson el bemutatótermeink egyikébe, ahol wellness szakembereink segítségével tájékozódhat a HotSpring világának sokszínű kínálatáról!