Meglepő pozitív hatása a masszázsmedencének

A masszázsmedencére még mindig elsősorban a pihenés és a kikapcsolódás eszközeként gondolunk, holott számtalan orvosi kutatás bizonyítja pozitív hatásait a testre. Az izom- és ízületi fájdalmak csökkentése mellett a vérkeringésre is előnyösen hat.


A masszázsmedencében tapasztalható meleg a hidromasszázzsal kiegészülve erősen élénkíti a vérkeringést. Mivel az erek kitágulnak a vér gyorsabban jut el a test minden pontjára és ez a tápanyagok sejtekhez juttatását éppúgy jelenti, mint a méreganyagok elszállítását. A véráramlás gyorsítása azonban az egészséges szervezeten kívül azoknak is nagy segítség, akik elégtelen vagy csökkent vérkeringéssel rendelkeznek. Ilyenek például a cukorbetegek.

A cukorbetegnél az idegvégződések sérülnek és okoznak zsibbadást vagy érzéketlenséget a lábujjakban, ujjakban, de a felturbózott véráramlás ezeket a tüneteket is enyhíti és legalább egy időre megszabadít a kellemetlen érzéstől.

Hasonlóan pozitív eredményekről számolnak be a Raynaud-szindrómában érintettek. Ez a hidegben jelentkező keringészavar is az ujjaknál okoz komoly, akár szövetelhalással járó problémát. A masszázsmedence pedig segít az elégtelen vérkeringést felgyorsítani, így oxigénhez és tápanyaghoz juttatja a és ezzel védi a szöveteket.

Egy-egy ilyen állandósult orvosi probléma esetén kimondhatatlan életminőség javulás érhető el a rendszeres masszázsmedence használattal, ezért érdemes az orvossal konzultálni, hátha egy ilyen meglepő helyről érkezhet az enyhülés!