Mehet illóolaj a masszázsmedencébe?

A legmodernebb masszázsmedencékhez már jár az audioberendezés és a fényterápia, de mi a helyzet az illatokkal? Mit tehetünk, ha megnyugtató vagy épp ellenkezőleg, pezsdítő illatfelhőbe burkolózva élveznénk a forró vizes masszázst?


Bármilyen nagy lenne is a kísértés, soha ne használjon olyan készítményt a masszázsmedencéjébe, amit nem kifejezetten ehhez gyártottak. Az ok: a vízminőség megőrzése. A fürdővizeket egy használat után leengedjük, nem úgy a masszázsmedencéket, ahol a hosszú távin is kristálytiszta víz reményében különféle vízkezelő szereket adunk a vízhez. Ezekkel pedig a legkevésbé sem lesz kompatibilis az a fürdősó, amit az illatboltok árulnak.

Ha nem szeretné a vízkarbantartásba fektetett készítményeket és az erre fordított időt kidobni az ablakon, akkor csak olyan fürdősót és olajat használjon, amit masszázsmedencéhez fejlesztettek vagy ajánlanak. Ezek ma már szép számmal képviseltetik magukat a piacon, így kedvére válogathat az illatok közül

A legjobb talán mégis az, hogy az illatkristályok hatása nem hosszú távú, tehát nem kell egy vízcserét várnia arra, hogy más illatot próbáljon ki. A vízhez adagolás után az illat fokozatosan halványul majd, bár a bőrön még sokáig érezhető lesz. A következő fürdésnél nagy valószínűség szerint már kipróbálhat egy újabb illatot, vagy újrahasználhatja ügyeletes kedvencét.