Mikor ne menjünk egyedül jakuzzizni?

Egy hosszú nap után mindenkinek jól esne elnyúlni a forró vizes jakuzziban, ahol végre kiengedhet, és feldolgozhatja a nap eseményeit. Kellemes zene, lágy fények, finom ital és a víz megnyugtató csobogása garantáltan ellazít. Vannak olyan esetek azonban, amikor nem ajánlott egyedül vízbe menni!


A jakuzzi vize elég magas ahhoz, hogy kockázatot jelentsen még a vízbiztonsággal rendelkezők számára is. Vannak olyan esetek, amikor sokkal biztonságosabb mások társaságában felkeresni a forró vizes masszázsmedencét, mint egyedül. Melyek ezek?

A meleg víz értágító hatása miatt gyorsul a véráramlás és az alkohol valamint a gyógyszerek is gyorsabban hatnak. Ha tehát alkoholt fogyaszt vagy bódító hatású gyógyszereket szed valaki, fokozottan ügyeljen arra, hogy mindig legyen valaki mellette.

Ugyanez a helyzet vérnyomásproblémák esetén is. Mivel a meleg környezet megzavarja a normális működést, akinek problémája van a vérnyomásával, mindig konzultáljon orvosával. A biztonság kedvéért pedig vigyen magával valakit, aki szédülés, hirtelen rosszullét esetén ki tudja segíteni a medencéből.