A nyakkendők nagykönyvének alapszabályai (2. rész)

A nyakkendő a férfi öltözékén a korona. Kihangsúlyozza a személyiséget és egyedivé teszi a ruhát. Az első részben lefektettünk pár megkerülhetetlen törvényt, következzen egy kis finomhangolás.


A nyakkendő a férfi öltözékén a korona. Kihangsúlyozza a személyiséget és egyedivé teszi a ruhát. Az első részben lefektettünk pár megkerülhetetlen törvényt, következzen egy kis finomhangolás.

1. Jó helyen ragadd meg!

Ha nem tudod, hogyan kell használni a nyakkendőcsipeszt, egyetlen mozdulattal tönkre teheted a megjelenésedet. Először is beszéljünk a méretről – mert mindig ez a lényeg. A csipesz nem lehet szélesebb, mint a nyakkendőd. A lehető legegyszerűbb modellek közül válassz, ne csillogjanak rajta kövek és semmiképp se lógjon le róla lánc. Az előlap lehet díszes, egy elegáns gravírozás sokat dob a csipeszen. A hasad és a nyakad között félúton kell felcsíptetni, nagyjából a mellbimbók vonala alatt. Ez talán magától értetődő, de nem árt megjegyezni: a csipesz nem csak a nyakkendőd két részét tartja össze – ne felejtsd el hozzácsíptetni a nyakkendődet az ingedhez.

2. Szedd csokorba

A csokornyakkendők világa olyan, mint egy második világháborús aknamező: ha nem vagy bombaszakértő, csak rosszul jöhetsz ki abból, ha csokornyakkendőt választasz. Pubertás kor alatt és nyugdíjas kor felett minden megengedett, de közte csak akkor válaszd, ha muszáj, például szmokinghoz, rád szabott elegáns mellényhez és bűvész trükkökhöz. Mindképp legyen egyszerű és sötétebb árnyalatú. Ha túl feltűnő színeket választasz az állad alá, akkor el fogja terelni a figyelmet a szemedről. Soha ne vegyél fel előre megkötött csokornyakkendőt. Ennek a műfajnak épp az adja a báját, hogy a kézzel kötött soha nem lehet tökéletesen szimmetrikus.

3. Variáld, ha unod

Gyakran nem azért veszel nyakkendőt, mert szeretnél elegánsabban kinézni, hanem azért bajlódsz vele, mert kötelező viselned például a munkád miatt. Ha nagyon unod, hogy minden nap ugyanúgy lóg a nyakadban, akkor némileg játszhatsz a méretekkel. Kösd meg úgy, hogy a vékonyabb csík a vastag mellett jobb oldalt fusson végig. Ezzel vastagabbnak tűnik, és egy kicsit lazább, játékosabb hangulatot ad az öltözékednek. Vagy tűrd be az inged alá a harmadik és a negyedik gomb között, ha úgy érzed, hogy katonásan szeretnél kinézni.

Címkék: