Dresszkódok férfiakra szabva

Milyen ruhát vegyél fel, ha azt látod egy esemény meghívóján, hogy a dresszkód „black tie”, vagy „formal”? Segítünk eligazodni az öltözködési szabályokon.


Milyen ruhát vegyél fel, ha azt látod egy esemény meghívóján, hogy a dresszkód „black tie”, vagy „formal”? Segítünk eligazodni az öltözködési szabályokon.

Királyi viselet

A „white tie” a legelegánsabb ruházatot jelenti. Mivel a hölgyek ezeken a rendezvényeken estélyiben jelennek meg, te sem adhatod alább egy frakknál, melyhez speciális nyakú inget és kézzel kötött fehér nyakkendőt kell viselned. Nagykövetségi fogadásokon, királyi esküvőkön, elegáns bálokon általában ezt a dresszkódot követelik meg.

Fekete elegancia

Az elegáns rendezvényeken az előzőnél sokkal gyakoribb, hogy „black tie” dresszkódot adnak meg. Ez esetben szmokingot kell húznod, melyet mandzsettás inggel és kézzel kötött fekete nyakkendővel egészíthetsz ki. A fehér díszzsebkendőről, a mandzsettagombról és a fekete bőr, vagy lakk cipőről se feledkezz meg.

Opcionális Black tie

A „black tie optional, black tie invited” kód egy kicsit enyhít az előző viselet szabályain. Szmoking mellett sötét öltöny és elegáns nyakkendő is megengedett.

Hivatalos megjelenés

A „formal” kód alatt elegáns sötét öltönyt és visszafogott nyakkendőt értenek. A hétköznapokban ez a legjellemzőbb ünnepi viselet.

Kettő az egyben

A semi-formal és a business formal szabályai férfiak esetében szinte megegyeznek. Ha a rendezvény este hat óra előtt kezdődik, akkor öltönyben és nyakkendővel érdemes megjelenned, de szabadabban válogathatsz a színekben, míg hat óra után a sötét öltöny és nyakkendő ajánlott.

Csak lazán

A casual a hétköznapi ruhákra utal, mely kizárja a farmer és a sportos darabok viseletét. Míg a smart casual esetében akkor jársz a legjobban, ha a szövetnadrág mellett inget és zakót is választasz magadnak, ám a nyakkendőtől eltekinthetsz.

Címkék: