Sport hatás, valódi sportolás nélkül

A masszázsemedencés fürdő nemcsak a lélekre, hanem a testre is felvillanyozóan hat. Az eredetileg terápiás eszközként fejlesztett jakuzzi ma is rendkívül hasznos az általános és a szívrendszer egészsége szempontjából is.


Kevesen tudják, de amikor a Jacuzzi fivérek előálltak a hidromasszázs kád ötletével, nem a pihenésre és kényeztetésre vágyók álmainak beteljesítése lebegett a szemük előtt. Ennél sokkal nemesebb feladatnak láttak neki, egy beteg rokonuk életminőségének javítása volt a céljuk.

A masszázsmedencék azóta fejlesztések során estek át, de terápiás hasznuk cseppek sem csökkent, sőt, ma már jól tudjuk, hogy számtalan pozitív előnnyel jár a rendszeres használat.

Ezek egyike, hogy képes fitten tartani a szív- és érrendszert. Egy fél órás fürdőzés alatt is beindulnak azok a fiziológiás változások, amelyek edzik az szivet. A hőfok emelkedésével gyorsul a véráram, tágulnak az erek és  ezáltal több oxigén és tápanyag jut a sejtekhez is.

Az erőteljes hőmérséklet változás nyomást gyakorol az erekre és a szívre, amit a szervezet a sportoláshoz hasonló módon értékel, így  a fürdés ahhoz hasonló előnnyökkel is jár. Erős és rugalmas erek, hatékony szívműködés és kiváló oxigénellátás lesz a díj. Ezekhez az előnyökhöz a masszázsmedencék révén azok is hozzájuthatnak, akik valamilyen oknál fogva mozgásukban korlátozottak, ezért nehezebben tudnák hagyományos sportot űzve védeni egészségüket.

A SpaTrend július 6-án és 7-én különleges nyílt nappal várja a rendszeres masszázsmedence használat pozitív élettani hatásai iránt érdeklődőket: látogasson el a SpaTrend bemutatótermeibe Ürömön, a MAX City bevásárlóközpontban, Nyíregyházán, illetve az Aura Spa üzletében, Veszprémben, és ismerje meg közelebbről az otthoni wellness tér berendezéséhez szükséges prémium termékek széles választékát!