Testápoló használata jakuzzizás előtt?

A masszázsmedencébe lépés előtt nem szokták javasolni a testápoló használatát, sőt, ilyenkor inkább egy tisztító zuhanyra buzdítanak, hogy a testről leoldódó anyagot ne zavarjanak be a víz kémiai egyensúlyába. Van azonban egy kivétel!


Az egyetlen kivétel, amikor nemcsak szabad testápolót használni jakuzzizás előtt, hanem kifejezetten ajánlott is, az az arc területének a védelmére korlátozódik.
Télen a meleg vízben ázó test védve van a széltől és hidegtől, de az arc érzékeny bőrét semmi sem védi az elemektől. Egy vékony réteg hidratáló vagy napvédő azonban megfelelő védőréteget képez a bőrön, hogy a vízből kiszállva ne száraz, és fájdalmasan húzódó arcbőrrel találja szembe magát.

A védelmen kívül van még egy előnye, ha a vízbe lépés előtt arckrémet használ. Ez pedig az, hogy a vízből felszálló, kemikáliákkal telített vízgőz nem jut be a pórusokon keresztül, és nem irritálja, szárítja tovább a bőrt. A hidratáló krém tehát egyfajta mechanikus védőgátat is képez, aminek nyáron és télen is nagy hasznát veszi a bőr.