Vészelje át a legnagyobb hőségeket egy jakuzziban

A masszázsmedencékről a forró fürdő jut rögtön az eszünkbe,  ami ugyan nem véletlen, de ez mégsem jelenti azt, hogy a nyári forróságban ne lehetne kiaknázni a víz hűsítő erejét is. Okos beállítással és néhány trükk bevetésével egy jakuzziból is kerekedhet hűs oázis.


A legfontosabb a víz hőmérsékletének szabályozása. Ha a medencében nincs nyári mód vagy CoolZone technológia, mint a Caldera Spa modellekben, akkor a fűtés kikapcsolása jelentheti a megoldást. Sajnos sok esetben a fűtés leállítása a keringetés megszűnését is magával hozza, ami hosszú távon nem tesz jót a víztisztaságnak, ezért ilyen esetben a szakaszos bekapcsolás hozhat eredményt. Állítsa a termosztátot a legalacsonyabb hőfokra, és naponta egyszer keringesse át vizet a szűrőkön. Így ha fűt is a medence, a víz hőmérséklete a testhő értéke alatt marad, ami hűsöléshez még ideális.

A víz természetes felmelegedését azzal gátolhatja, hogy nappalra letakarja a medencét, így a tűző napsugaraknak nincs esélye. A víz sokkal lassabban melegszik, mint a levegő, ezért még hőriadó alatt is reménykedhet a hűvös vízben.

Fürdéshez azért a biztonság kedvéért használjon valamilyen árnyékolót. A legjobb, ha a medence eleve fedett helyen van, de ennek hiányában egy nagy napernyő is elég. Ha ez sincs kéznél, használjon kalapot a napszúrás elkerülése érdekében. A gyerekeknél még ennél is fontosabb a tűző naptól való védelem, így a sapka mellé nyugodtan adhat rájuk polót is, ami védi érzékeny bőrüket a leégés ellen.

Ha szeretne többet megtudni a masszázsmedencékről, kattintson honlapunkra, vagy látogasson el bemutatótermeink egyikébe, ahol wellness szakembereink segítségével tájékozódhat a Caldera Spas világának sokszínű kínálatáról!