Az ideális városi kerékpár

A Denny névre keresztelt elektromos kerékpár tervezőinek az volt a célja, hogy minden kéznél legyen, amire útközben szükséged lehet.


A Denny névre keresztelt elektromos kerékpár tervezőinek az volt a célja, hogy minden kéznél legyen, amire útközben szükséged lehet.

A Denny-t a Teague and Sizemore Bicycle tervező cég készítette és várhatóan 1-2 hónapon belül elérhető is lesz. Bár a funkcionalitásra koncentráltak a szépségről sem mondtak le. Különleges vonalvezetését elegáns, fekete-fehér kombinációval emelték ki, ám mégis érdekesebb a képessége, mint a kinézete.

Nem kell külön zárat cipelned, mivel a kormány egyetlen egyszerű mozdulattal biciklizárrá alakítható át. Az első csomagtartó használatát egy rögzítőháló teszi még biztonságosabbá, és többféle méretű csomagot is stabilan szállíthatsz rajta, ám nem csak cipekedésre alkalmas. A csomagtartó alatt található akkumulátorról akár kütyüidet is feltöltheted.

Ami a közlekedést illeti, segít a pedálozásban, automatikusan képes váltani, illetve a biztonságod érdekében fényszóróval, féklámpával és indexlámpákkal is felszerelték, hogy az autósok éjszaka se veszíthessenek szem elöl. Idén számos „zöld” tervezőversenyt megnyert, ennek köszönhető, hogy a prototípus nem csak álom marad, hanem már a nyár végén megkezdhetik a gyártását.

Címkék: