Profilom 2018. február 25. Vasárnap - Géza

Szörfölj a városban – rád vár a Deska!


Képzeld el, hogy nézne ki egy szörfdeszka, egy gördeszka és egy hódeszka szerelemgyereke, ha fékkel is felszerelnék! Megvan? Ha nincs, nem hibáztatunk, nem egyszerű a három eltérő közegben szolgálatot teljesítő sporteszközt közös nevezőre hozni. Úgyhogy megmutatjuk Tölgyesy Csaba, hogyan álmodta meg ezt a fúziót.

A háromdeszka ötvözetét nemes egyszerűséggel Deska névre keresztelte el a tervező, ami nemcsak a gyökerekről, de a tárgy kinézetéről is sokat elmond. A három keréken guruló (egy első, két hátsó), városi környezetbe szánt sporteszköz leginkább egy fogó nélküli rollerre emlékeztet.

A biztonságos siklás érdekében lábfogó gumival és az első kerékre ható fékrendszerrel is felszerelt Deska új szintre emeli az utcai szörfölést. A kézben fogható fék az eszköz lassítása mellett pórázként is remekül használható, ha szó szerint kicsúszna a lábunk alól a talaj. Hogy ne guruljon messzire, kocsik, buszok alá a könnyen gyorsuló deszka, elég csak belekapaszkodni a fékbe, aminél fogva bármikor visszahúzhatjuk a virgonc gépet.

A 20 cm-es átmérővel bíró kerekek szokatlanul impozáns mérete elősegíti a könnyed haladást a legkülönfélébb talajokon. A Deskának nem jelent kihívást a beton, a macskakő, de még az egyenetlen földút sem. A strapabíró, ugyanakkor könnyű anyagból épített test az egyenes vonalú haladás mellett az ugrásokat és egyéb akrobatikus elemeket is lehetővé teszi, amihez további segítséget jelent a lábak rögzítését célzó gumiszalag.

Akinek pedig még ez sem elég, az akár egy vitorlával is felszerelheti saját eszközét a még gyorsabb haladás és a még nagyobb kaland kedvéért.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook