Zavarosodik a medence vize? Mondjuk mi lehet a baj!

Az opálos, átlátszatlan, látványra is kellemetlenül zavaros víz kialakulásának többféle oka is lehet, de mindenképpen hátrányosan befolyásolja a fürdési élményt. Mert ugyan ki akar egy gyanús külsejű vízben fürdeni, és ki engedné, hogy szerettei abban lubickoljanak? A megoldás szerencsére nem olyan bonyolult.


Nem kell jakuzzi szakértőnek lenni, ha a zavaros víz problémáját szeretnéd orvosolni. A három leggyakoribb ok mindegyike megszüntethető házilag is, a diagnózishoz pedig válaszolj az alábbi kérdésekre:

- Cseréltél az elmúlt egy évben szűrőt?

- Ellenőrizted és utókezelted a vizet heti kétszer?

- Van medence tetőd és használod is?

Ha bármelyik kérdésre nemleges válasszal tudtál csak felelni, akkor nagy eséllyel már be is azonosítottad a problémát és vele együtt a gyógymódot is.

A jól működő, tiszta szűrő a makulátlan víz egyik legfontosabb kitétele. Ez a gyorsan elhasználódó alkatrész (és rendszeres cseréje) teszi lehetővé, hogy a medencéd hosszú évekig kifogástalanul működjön, és ugyanolyan kristálytiszta vizet adjon, mint a beüzemelését követő első nap. A szűrő élettartamát növelheted, ha rendszeresen alapos tisztításnak veted alá a szűrőhöz kifejlesztett tisztítószerekkel, de ha a medence napi használatban van, így sem kerülheted el az évi (másfél évi) cserét.

A tiszta szűrő nemcsak a vizet változtatja fürdésre csábítóvá, de védi a medence drágább, nehezen pótolható vagy egyenesen pótolhatatlan részeit is.