Hagyományos krumplisaláta egy kis grilles csavarral. A grillen az ízek elmélyülnek és a hagyma is kap egy enyhe édeskés árnyalatot, ami sokat hozzátesz a saláta karakteréhez.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Grillezett krumplisaláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg újkrumpli
  • 2 ek mustár
  • 2 ek lime leve
  • 2 ek chili por
  • 220 ml majonéz
  • 3 szál újhagyma
  • 2 g chayenne bors
  • 4 g fekete bors
  • 30 g koriander levél

Elkészítés:

  • A grill előmelegítése közben tegyük fel a krumplit sós vízben főni.
  • Nem kell puhára főzni, ezért 12 perc után öntsük le róla a vizet és tegyük félre hűlni.
  • A kihűlt krumplit vágjuk fel 1 cm vastag szeletekre, és a olajjal lekent grillen pirítsunk rá mindkét oldalára 2-2 percet.
  • A szeletekre vágott lilahagyma is mehet a grillre pirulni.
  • A grillről lekerült krumplit tegyük egy tálba, a hagymát pedig egy aprítsuk össze a fokhagymával együtt.
  • Ezután a hagymához adjuk hozzá a többi hozzávalót, ízlés szerint sózhatjuk is egy kicsit, majd az így kapott mártást öntsük rá a krumplira.
  • Óvatosan, hogy a krumpli ne törjün össze, keverjük el a salátát és egy kevés újhagyma zölddel díszítva tálalhatjuk.