4 érv az őszi grillezés mellett

Az egész éven át tartó grillezés abszolút híveként hirdetjük, hogy minden évszaknak megvan a maga gyönyörűsége. Jöjjön most 4 ok, amiért ősszel sem érdemes szögre akasztani a grill lapátot.


1. Színes-szagos mennyország

A gyönyörű színeiről ismert ősz nemcsak a pompázatos levélszínekkel kápráztat majd el, de a gyümölcs- és zöldségkínálat is változatos árnyalatokban tündököl. Sárga, bordó, zöld és narancs megannyi változata ízes és illatos finomságokat  rejt, amelyek újjászületnek a grillen. Ezt az íz, illat és színorgiát kár lenne kihagyni.

2. Zavaró vendégek nélkül

Ahogy az idő hűvösebbre fordul, egyre inkább elmaradnak a darazsak, hangyák, méhek és szúnyogok. Nem kell a zavaró zümmögéstől tartva állni a grill mellett, még rovarriasztó nélkül is mellőzheted a zavaró vendégeket. Sokkal kellemesebb élmény lesz a grillezés a rovarokkal való hadakozás nélkül.

3. Meleget adó finomságok

Ahogy hűl egyre jobban az idő, úgy válik egyre értékesebbé a langyos napsütés és a meleget árasztó grill is. Míg nyáron a felforrósodott grill inkább nehézséget okoz, addig az ősz hűvösében kifejezetten jól esik a belőle áradó plusz meleg. Élvezd ki a csapadékmentes őszt a kertedben, teraszodon egy felfűtött grill társaságában.

4. Jöhetnek a nagyobb húsok

A nyári meleg nem kedvez a nagy húsok és hosszú grillezéseknek. Egyrészt a hőségben mi sem feltétlenül kívánjuk a tartalmasabb, nehezebb húsokat, másrészt a több órás grillezés a kánikulában nagyon is embert próbáló. Az őszi időjárás viszont már ideális a hosszabb, bbq sütéseknek is, ahol akár egész pulykák vagy hatalmas szegyek, bordák is készülhetnek.

Címkék:

grill ősz ofyr