5 téli zöldség, ami grillezésre termett

A téli zöldségek legjobb formájukat hozzák a sütőben és a grillen készülve, értük a hideg hónapokban is érdemes befűteni. Ma már széles választék áll a zöldségekből, de mondjuk melyik az az 5, amit semmiképpen ne hagyjon ki.


Édesburgonya

A krumpli egészségesebb testvére. Valójában nem is burgonyafélék közé tartozik, de formája és felhasználási területe miatt mégis így utalunk rá. Vitaminban gazdag, de kalóriában szegény, így diéták során is bátran alkalmazható. Grillezve, sütve és pürének is finom.

Kelbimbó

A főtt változata sokak szemében vörös posztó, de a  grillen eltűnik a szottyos állag és a fura szín. A gyönyörű zöld golyók íze kinyílik és egy kis olajon, són, borson kívül mást nem is igényel az üdvösséghez.

Tök

Klasszikus téli csemege, ami a grillen még finomabb lesz. Önmagában vagy egy kis barna cukorral, fahéjjal és szerecsendióval megszórva is készíthető.

Póréhagyma

Minden hagyma remekül reagál a grillezésre, de a póréhagymát viszonylag ritkán vetjük alá erős hőnek. Pedig a igazán jól szerepel ez is, karamellizálódott íze finom, egészséges, és üde színe miatt feldobja a salátákat.

Répa

A téli zöldségek egyik sarokköve a répa, ami ilyenkor is tud egy kis vitamint és színt csempészni az étrendbe. Grillezve, fehérrépa és fokhagyma társaságában bármelyik hús mellé méltó köret egy kis sóval és borssal hintve.