3 grillkiegészítő halak sütéséhez

A legtöbb hal és tengeri herkentyű rostszerkezete puhább, mint a húsé, ezért a grillezéskor gyengédebb bánásmódot igényelnek. A fűszerezésük, a sütési hőmérsékletük és a megfordításuk is bizonyos finomságot igényel, és persze különleges grill kiegészítőket.


Forgatható rács

A filézett halnál könnyű belefutni egy-egy gasztrokatasztrófába, mert már a félig átsült hal is könnyen törik. Egy rossz mozdulat és az étel megfordításánál szétesik a hal. Ezt előzheted meg ezzel a kosárral, mely egy csuklómozdulattal megfordítható, miközben a halhoz hozzá sem kell nyúlnod.

Falap

Ha nem akarod kockáztatni, hogy a hal a rácshoz ragadjon és csak darabokban lehessen felkaparni onnan, használj a grillezés során falapot. A lapokat mindig áztasd be meleg vízbe mielőtt felteszed a grillre, nehogy lángot fogjanak. Ez a lap egy védőgátat képez a rács és a hal között, így az nem éghet le és a túlsülésre is kisebb az esély.

Puha végű fogó

Végül, ha bízol a halkezelési technikádban vagy vastagabb szeleteket akarsz készíteni, a forgatáshoz használj olyan fogót, melynek puha a vége. A fém fogónál nagyobb az esély, hogy a puha halhúst megsérted, és ezáltal romlik a az étel szépészeti értéke. A szilikon fejű hosszú fogók viszont nem vájnak bele a húsba, könnyebb ezekkel dolgozni a halak, a rákok és a zöldségek sütésekor is.