Keleties ízhatású grillezett bárány, amihez remekül illik a mentás joghurt.

Grillezett bárány szűzpecsenye

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Grillezett bárány szűzpecsenye

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg bárány szűzpecsenye
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek koriander zöldje
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Tegyük egy tálba a bárányt és szórjuk rá az összes többi hozzávalót (a fokhagymát és a zöldfűszereket aprítsuk fel), majd kézzel jól dolgozzuk el és masszírozzuk a húsba a pácot.
  2. Hagyjuk pihenni 1 órát és közben melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  3. Tegyük fel a húst a rácsokra és tető alatt süssük 15 majd fordítás után még legalább 10 percig.
  4. Amikor a hús belső hőmérséklete eléri az 57 (medium rare) vagy a 65 (medium) Celsius fokot vegyük le a húst és pihentessük még 10 percig. (Ezen idő alatt még feljebb megy a belső hőfok, de így lesz tökéletes.)
  5. Ezután már szeletelhetjük és mentás joghurtos páccal kínálhatjuk is.