Itthon is egyre több helyen érhetőek el a különleges alapanyagok és szokatlan, de izgalmas húsok. Ilyen a kenguru is, ami érdekes színfoltja lehet bármilyen grillezésnek. Sült és karamellizált hagymával is nagyon finom hagyományos körettel vagy szendvicsnek.

Kenguru steak karamellizált hagymával

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Kenguru steak karamellizált hagymával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db kenguru steak
  • 80 ml olíva olaj
  • 60 ml majonéz
  • 2 kk mustár
  • 1 ek friss petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • 1 marék saláta
  • 8 szelet kenyér
  • 2 db hagyma
  • 120 ml sör
  • 2 ek cukor
  • ízlés szerint só
  • 1 ek fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Két evőkanál kivételével az olajat keverjük össze a kedvenc fűszerkeverékünkkel (bármilyen bbq fűszer jöhet) és ebbe pácoljuk be a steakeket legalább 1 órára.
  2. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  3. A maradék két evőkanálnyi olajat hevítsük fel egy serpenyőben még amikor nem olyan meleg a grillt. (A hagyma karamellizálásához jobb az alacsony hőmérséklet.)
  4. A karikára vágott hagymát adjuk az olajhoz és főzzük 10 percig, hogy teljesen megpuhuljon.
  5. Adjuk hozzá a sört, amit redukáljunk a felére az egyre melegedő grillen.
  6. Ezután adjuk hozzá a cukrot és süssük még az egészet 3 -4 percig, amíg szirupossá válik a hagyma.
  7. A tűzről levéve fűszerezzük pici sóval, igény esetén borssal is.
  8. Ekkor tegyük fel a húst az előmelegített grillre és oldalanként 3-4 perc alatt süssük medium rare-re.
  9. A grillről levéve takarás alatt pihentessük 5 percig.
  10. Miközben pihen a hús, a mustárt, a majonézt és az aprított petrezselymet keverjük össze egy tálkában.
  11. Végül állítsuk össze a szendvicset: a kenyereket kenjük meg a mustáros majonézzel, erre jöhet egy felszeletelt steak, majd rá a hagyma.
  12. Paradicsomkarikákkal és salátával gazdagítsuk a szendvicset, amit zárjunk le a második kenyérrel.