A császármorzsa több mint egy édesség. Mindenkinek más és más emlékeket juttat eszébe. Kinek a nagymamánál töltött nyarakat, kinek a hütte hangulatát síelés közben.

Egy biztos, mindenkinek fűződik hozzá egy kellemes érzése.

Császármorzsa Kamado Joe grillen

Elkészítési idő: 25-30 perc
Nehézség: 2

Császármorzsa Kamado Joe grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 2 bögre búzadara
  • 2 db tojás
  • 4-5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 50 g mazsola
  • 3 csipetnyi vanília örlemény
  • 100 g vaj
  • 150 g baracklekvár
  • 0,5 dl rum

Elkészítés:

 

A császármorzsa készítését a sütést megelőző napon kezdem. A lisztet a búzadarát összekeverem a tojással, a cukorral és a vaníliával. Annyi tejet öntök hozzá, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak. Éjszakára hűtőbe teszem. Eközben a mazsolát vízbe áztatom, és szintén hűtőbe teszem éjszakára.

A grillt, a hőterelő lapokkal együtt indirekt sütésre felfűtöm, egy öntöttvas serpenyővel együtt. Amíg a grill melegszik a mazsolát a masszába keverem, és ha szükséges, tejjel beállítom a megfelelő sűrűséget.

A vajat a serpenyőbe teszem, és amikor felhabzik, beleöntöm a masszát, majd 10-15 percig sütöm a morzsát. Ezután addig keverem, amíg morzsalékosra szétesik. További 10 percig sütöm, néha megkeverve, hogy mindenhol szépen meg piruljon. Amíg a morzsa sül, egy másik edényben a rummal elkevert baracklekvárt összemelegítem.