Tömény, csokis és a közepén még lágy brownie-t a grillen is könnyen elkészítheted.

Grillen sült brownie

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Grillen sült brownie

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 100 g liszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 200 g cukor
  • 200 g barna cukor
  • 2 kk vanília kivonat
  • 115 g vaj
  • 200 g étcsoki
  • negyed kk sütőpor
  • fél kk só
  • vanília fagylalt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra az egyik oldalon.
  2. Keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport, majd tegyük félre.
  3. Az öntöttvas serpenyőbe tegyük bele a felaprított csokoládét, a vajat és az olajat, majd tegyük fel a grillre, hogy elolvadjanak.
  4. Amikor elolvadtak az összetevők, vegyük le a grillről és pihentessük 5 percet mielőtt tovább haladunk, hogy ne legyen túl meleg a tojásoknak a keverék.
  5. Ha kicsit lehűlt a csokis keverék, adjuk hozzá a három egész tojást és gyorsan keverjük el.
  6. Mehet hozzá még a kétféle cukor és a vanília kivonat is.
  7. Keverjük el alaposan az egészet, majd adjuk hozzá a lisztes részt.
  8. Dolgozzuk simára a tésztát és mehet is vissza a grillre.
  9. Zárt tető alatt süssük 30 percig, majd amikor elkezd szilárdulni a tészta, figyeljük. Belül még lehet egy kicsit nedvesebb a brownie, tehát semmiképpen ne süssük túl. Amikor a széleken már tisztán jön ki a hústű, de középen még egy kicsit ragad rá, akkor vegyük le és hagyjuk pihenni felvágás előtt.
  10. Tálaláshoz vágjuk szeletekre és vanília fagylalttal a tetején kínáljuk.