Az előrecsomagolt pop corn helyett készítsd el saját magad a friss és meleg rágcsálni valót. Sokkal egészségesebb lesz és pontosan tudod majd mi van benne!

Pattogatott kukorica a grillről

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Pattogatott kukorica a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 120 g kukoricamag
  • 1 ek sózott vaj
  • fél kk fokhagyma por

Elkészítés:

  1. A vajat olvaszd fel egy kicsit, majd keverd el a fokhagyma porral (és ha jó sósan szereted, még egy kis sóval).
  2. Ebben a vajas keverékbe forgasd bele a kukorica szemeket, majd tedd őket egy nagyobb edénybe, esetleg alumínium tálcába.
  3. Készítsd az edény tetejére alufóliából egy szorosan záródó tetőt, de ügyelj rá, hogy legyen elég helye a már kipattogott kukoricának is.
  4. Tedd fel az edényt a közepes hőfokra melegített grillre, és várd a pattogó hangokat.
  5. Időnként óvatosan megrázhatod az edényt egy fogó vagy kesztyű segítségével.
  6. A pontos kipattogási idő nagyban függ a használt edénytől és a tűz hőmérsékletétől, szóval nehéz megmondani, de ha két pattogások kezdenek ritkulni, és lassan már több, mint 5 másodperc telik el két pattogás között, akkor nagy eséllyel elkészültél.
  7. Ha nem találod elég fűszeresnek a kukoricát, szórhatsz még rá egy kevés sót és fokhagyma port, amíg meleg. Utána már nem nagyon ragad majd rá az ízesítő.