A kemencében sült Margherita pizzánál jobb nem is kell egy kerti partihoz! Ez a változat a legjobb példa arra, hogy nem kell mindig túl sok feltét a tökéletes ízkombinációhoz!
Hamisítatlan Margherita pizza
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- paradicsomszósz
- mozzarella
- bazsalikom
- olaj
- só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kemencét 450°C-ra.
- Kockázzuk fel a mozzarellát.
- Nyújtsuk ki a korábban elkészített pizza tésztát vékonyra..
- A tésztára tegyük 1-2 evőkanál paradicsomszószt, és egy kanál segítségével terítsük szét.
- Szórjuk rá a mozzarella darabokat.
- Sózzuk meg egy kicsit, szórjuk rá a bazsalikom leveket és locsoljuk meg 1 evőkanál olajjal az egészet.
- Mehet a forró Alfa Forni kemencébe, ahol 2 perc alatt süssük ropogós szélűre a pizzát.