A Pisai ferde torony

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: 3

A Pisai ferde torony

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 2 kg sertéskaraj
  • 50 dkg cheddar sajt
  • 4 kk füstölt só
  • 15 db egész bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl BBQ szósz

Elkészítés:

  1. A húst csont nélkül kérjük, vagy ha csontos akkor ki kell csontoznunk.
  2. A karajt ezután főzőlébe tesszük, amelybe teszünk füstölt sót, egész borsot, vöröshagymát, fokhagymát. Kellemesen puhára főzzük - ez kb. másfél óra fedő alatt.
  3. Ha elkészült, kivesszük a léből és egy kis áttörölgetés után bekenjük BBQ szósszal minden oldalát. A felmelegített grillre helyezzük és itt szép pirosasra sütjük, k.b 15 percenként fordítva egyet rajta.
  4. Mikor szépen megsült akkor felszeleteljük. Ügyeljünk a szeletelésnél arra, hogy ne legyenek nagyon véknyak a szeletek - én inkább 2-3 cm vastagokat vágok belőle.
  5. A Cheddar sajtot felszeletelem vékony lapkákra így könnyebben fog a hússzeletek között megolvadni. Ezek után már csak a tálalás van hátra.
  6. Egy szelet hús, egy szelet sajt. Ezt annyiszor ismételjük, ahányszor akarjuk, de saját meglátásom szerint 3 szelet hús bőven megteszi. Én az utolsó szelet húsra még teszek egy szelet sajtot és ezt szakács fáklyával kicsit ráolvasztom, így mutatósabb kicsit. Azért adtam neki a torony nevet, mert kicsit eltolva kell a húsokat egymásra pakolni. Meglocsolhatjuk egy kis BBQ szósszal a végén. 

Extra tippek:

  • Köretként: friss salátakeveréket ajánlok, viszont grillezett zöldségekkel sem utolsó.

A húst süsd meg a Broil King Gem Super gázgrillen.