Cajun steak

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Cajun steak

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 900 g angus marhahús
  • 450 g hosszúmetélt
  • 100 g parmezán sajt
  • 30 g vaj
  • 7 g édes kömény
  • 10 g oregánó
  • 5 g pirospaprika
  • 5 g fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
  2. A fűszereket keverd össze, és készíts egy keveréket a kömény, a piros paprika, a fekete bors és a só elegyítésével.
  3. A fűszert dörzsöld bele a steak mindkét oldalába, majd tedd fel a közepes hőfokra mérsékelt grillre a húst.
  4. Mindkét oldalon pirítsd a húst körülbelül 5 percig, majd vedd le a grillről, és pihentesd újabb 5 percig a steaket.
  5. Amíg a hús pihen, az oldalégőn egy nagyobb lábasban forralj vizet a tésztának, amikor lobog a víz tedd fele a tésztát és főzd készre.
  6. A pihentetés után a húst vágd vékony csíkokra.
  7. Ezután egy serpenyőben olvaszd fel a vajat és pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát és lila hagymát.
  8. 3-5 perc után a megfőtt tésztát add a hagymához, majd keverd össze őket.
  9. A húscsíkokkal és parmezán sajttal tálald.

Extra tippek:

  • A cajun konyhában afrikai gyökerekkel rendelkező fűszerekben gazdag ételeket találunk, melyek a helyi alapanyagokra épülnek.
  • Csont nélküli húst használj a recepthez. Ha mégis bent maradna a csont a sütési időt meg kell növelni.

A hagyma és a hús pirításához is használhatod a paella serpenyőt.