Egyszerűen nagyszerű grill csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Egyszerűen nagyszerű grill csirkemell

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 150 g joghurt
  • 30 g friss gyömbér
  • 1 db chili
  • 1 tk szárított narancshéj
  • 1 tk zöld bors
  • 1 tk só
  • 200 g bivaly mozarella
  • 4 db paradicsom
  • 8 levél medvehagyma
  • 0,5 dl Szőlőmag olaj
  • 10-15 szem kapribogyó

Elkészítés:

  1. A csirkemell filét szeletekre vágom és csak óvatosan csapok rá egyet-kettőt egy sodrófával.
  2. A joghurtban elkeverem a sót, a lereszelt gyömbért, az apróra vágott chillit, a szárított narancshéjat és a durvára tört zöld borsot.
  3. Ebbe beleforgatom a hússzeleteket, és legalább 2 órára hűtőbe teszem, de a legjobb, ha egy éjszakát lubickolnak a fűszeres joghurtban.
  4. Csirkemell sütéséhez nem fűtöm túl a grillt, ahogy szoktam mondani: a csirkemell szeleteknek egy erősebb napfény is elég! De azért tegyük inkább a grill rácsra, amit előtte átkentünk a szalonnabőrrel. Kb. 3-3 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, tálalásig lefedett edényben tartjuk.
  5. A salátához felkarikázzuk a mozarellát, a paradicsomot és ha úgy tartjuk szebbnek, akkor felcsíkozzuk a medvehagyma leveleket (én a tál aljára raktam egészben). Váltakozva feltesszük a tálra a karikákat és vékonyan meglocsoljuk a szőlőmag olajjal. A kapribogyót külön halomba rakjuk.

 

A különleges ízhatás érdekében süsd a húst grillrácson.